کاروان حج تمتع 17155

مدیر : محمود میرزاخانی

کاروان حج تمتع 17155

مدیر : محمود میرزاخانی

کاروان حج تمتع 17155

مدیر: محمود میرزاخانی
شماره کاروان: 17155
آدرس دفتر ثبت نام:
خیابان رودکی،
نبش خیابان آذربایجان
سایت:
karevan17155.blog.ir
کانال اطلاع رسانی:
(تلگرام-گپ)
Karevan17155@
اینستاگرام:
karevan17155

طبقه بندی موضوعی

پنجشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۵۱ ق.ظ

۰

آداب زیارت

پنجشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۵۱ ق.ظ

4. ایستادن کنار درب ورودی و دعا و اجازه ورود خواستن، اگر در خود خشوع و رقت قلب یافت وارد شود و الا در فرصت دیگری به زیارت بیاید چون مهم حضور قلب است تا در پی آن رحمت و عنایتی که از سوی خداوند می شود را دریافت کند.

5. با پای راست وارد شدن و با پای چپ خارج گشتن.

6. دور ایستادن از ضریح از ادب نیست و بر تکیه بر ضریح دادن و بوسیدن آن روایت وارد شده است.

7. در حال زیارت رو به قبله و پشت به زیارت شونده بایستد. پس از زیارت گونه راست را بر ضریح بگذارد و با تضرع دعا کند و پس از آن گونه چپ را قرار دهد و خدا به حق خودش و صاحب قبر قسم دهد و از خدا بخواهد تا او را در زمره شفاعت شوندگان آن حضرت قرار دهد و بسیار دعا و زاری کند و سپس به پشت سر و رو به قبله در حالی که دعا می کند خارج شود.

8. زیارت های وارد شده را بخواند و تنها سلام دادن کافی نیست.

9. دو رکعت نماز زیارت پس از زیارت بخواند. اگر پیامبر صلی الله علیه و آله را زیارت را زیارت می کند این دو رکعت را در روضه پیامبر بخواند و اگر زیارت یکی از ائمه علیهم السلام است بالای سر بخواند و اگر این دو رکعت را در مسجد بخواند کافی است.

10. بعد از نماز، دعا یا ادعیه ای را که نقل و وارد شده است را بخواند و یا اینکه برای دین و دنیای خود دعا کند. در دعا برای همه دعا کند زیرا به اجابت نزدیک تر است.

11. آیاتی از قرآن را در کنار ضریح تلاوت کند و آن را به حضرت هدیه کند. علاوه بر اینکه خود زائر از این تلاوت بهره مند می شود باعث بزرگداشت زیارت شونده نیزمی باشد.

12. حضور قلب خود را حتی الامکان تا پایان حفظ کند.

13. از گناهان توبه و استغفار نماید.

14. به خدمت کاران حرم صدقه دهد و آنان را اکرام نماید. احترام و اکرام آنان احترام به صاحب قبر است.

15. تا زمانی که در آن شهر و دیار اقامت دارد مستحب است مرتب پس از هر بار زیارت دو باره به زیارت رود. زمانی که قصد خروج از شهر را دارد دعای وداع را بخواند و از خداوند توفیق تشرف مجدد را بخواهد.

16. حالت زائر پس از زیارت نسبت به قبل از آن بهتر باشد. چه اینکه اگر زیارتش قبول شود آمرزیده خواهد شد.

17. در راستای افزایش شوق دیدار مجدد و تعظیم و احترام حضرت در خروج از آنجا تعجیل کند.

18. زمانی که قصد خروج از حرم را دارد با حالت قهقری و عقب عقب خارج شود.

19. به فقرایی که در آنجا هستند صدقه دهد زیرا پاداش صدقه دادن در آن محل چندین برابر است.

20. اگر برای زیارت امامی زمان خاصی توصیه شده است سعی کند در آن زمان زیارت کند. مثل اینکه روایت شده زیارت امام رضا علیه السلام در ماه رجب فضیلت دارد.

21. بوسیدن ضریح نه تنها کراهت ندارد بلکه در نزد شیعیان سنت است اما اگر تقیه باشد بهتر است بوسیدن را ترک کند. بوسیدن چارچوب درها و .. گرچه روایتی بر آن وارد نشده است اما عملی روا و شایسته است.

22. اگر هنگام نماز جماعت به زیارت رفت یا وقت نماز رسیده بود ابتدا نماز بخواند و سپس به زیارت رود. در غیر این صورت ابتدا زیارت کند و سپس نماز بخواند چرا که قصد او از آمدن به این مکان زیارت بوده است نه نماز خواندن. اگر در حال زیارت کردن وقت نماز رسید، زیارت را قطع کرده و به نماز بپردازد.

23. مستحب است کسی که به حرم یکی از ائمه علیهم السلام مشرف شده است به نیابت از پدر و مادر و سایر دوستان و بستگان زیارت کند و مثلا بگوید: :« السلام علیک یا مولای من فلان بن فلان أتیتک زائرا عنه فاشفع له عند ربک» و برایش دعا کند.

اگر بگوید « السلام علیک یا نبی الله من أبی و أمی و زوجتی و ولدی و حامتی و جمیع اخوانی من المومنین » نیز صحیح است از این رو هر یک از آنان را پس از این دید می تواند به او بگوید از جانب تو به پیامبر صلی الله علیه و آله یا امام معصوم علیه السلام سلام دادم.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۲۹
Admin